Artikler om PIR/PUR-løsninger

Her på siden vil vi løbende uploade artikler og omtaler fra fagmedier om PIR/PUR-materialets mange anvendelser og muligheder i byggeriet.

Sådan bygger de med skumisolering

Bragt i Mester Tidende mandag d. 19. oktober 2020.

Brug af skumisolering af bygninger er endnu ikke særlig udbredt i Danmark. Men det kan ændre sig. I hvert er der flere udførende og rådgivere, der melder om gode erfaringer med PIR/PUR på en række forskellige opgaver. 

Byg mere med plastskum!

Bragt i Mester Tidende mandag d. 19. oktober 2020.

Flere kvadratmeter i det færdige byggeri, hurtigt og let at arbejde med – Plastindustrien lancerer netop nu en større kampagne for PIR/PUR, der skal få byggebranchen til at isolere mere med det højisolerende celleplast.

Slår på stortromme for PIR-isolering

Bragt i Puff d. 26. marts 2021

Tre mockupper med tilhørende forklarende foldere samt besøg i trælasterne skal øge den generelle viden om fordelene ved PIR som alternativ til mineraluld, når man isolerer bygninger. Martin Stevnhoved Henriksen, eksportchef for Skandinavien i IKO og bestyrelsesmedlem i Plastindustriens PUR-sektion, forklarer, at selvom PIR er dyrere, så vinder man areal. Han glæder sig over, at SBi/BUILD ved Aalborg Universitet er på vej med en ny anvisning om varmeisolering af bygninger, da den gamle er fra før år 2000.

Løsebladegrafik

Eksempelsamling illustrerer fordele ved PIR/PUR-isolering

Når der bygges med PIR/PUR, kan de fleste bygningsdele – fx gulv, vægge og tage, dimensioneres slankere. Dette skyldes, at produkternes gode lambda-værdi medfører, at der skal anvendes mindre isolering for at opnå den samme isoleringsevne.

Den afledte effekt afhænger af hvilken bygningsdel, der isoleres. For væggenes vedkommende betyder det æstetiske effekter som smallere vinduesnicher og bedre lysindfald, men det betyder også flere effektive m2 pr. byggeri.

Anvendelse af den effektive isolering giver i omegnen af 5-7 m2 ekstra boligareal for et typisk parcelhus. Alternativt kan der bygges mindre, og ved efterisolering er besparelsen lige så markant.