Brochurer om byggeri med PIR/PUR

På siden her kan du læse og downloade en række forskellige informationspjecer og brochurer om PIR/PUR-materialets anvendelser og muligheder i byggeriet.

Løsebladegrafik

Eksempelsamling illustrerer fordele ved PIR/PUR-isolering

Når der bygges med PIR/PUR, kan de fleste bygningsdele – fx gulv, vægge og tage, dimensioneres slankere. Dette skyldes, at produkternes gode lambda-værdi medfører, at der skal anvendes mindre isolering for at opnå den samme isoleringsevne.

Den afledte effekt afhænger af hvilken bygningsdel, der isoleres. For væggenes vedkommende betyder det æstetiske effekter som smallere vinduesnicher og bedre lysindfald, men det betyder også flere effektive m2 pr. byggeri.

Anvendelse af den effektive isolering giver i omegnen af 5-7 m2 ekstra boligareal for et typisk parcelhus. Alternativt kan der bygges mindre, og ved efterisolering er besparelsen lige så markant.

Udgivelser fra PU Europe

PU Europe blev grundlagt i 1981 under navnet BING, for at samle interesserne for den europæiske polyurethan isoleringsindustri.

 I dag repræsenterer PU Europe isoleringsproducenter, råvareleverandører og komponentproducenter fra tolv lande med aktiviteter, der dækker hele kontinentet.

Her på siden har vi samlet en række forskellige udgivelser fra PU Europe.